Trade AcademyPRO

1 Aylık Trade Academy Pro Üyeliği

Kontenjanımız dolmuştur, gösterdiğiniz yoğun ilgi için teşekkür ederiz.

Dostlarımızın Görüşleri

  • Sevgili hocam iyi ki sizi tanıdım. İyi ki eğitim almaya karar verdim. Neden eğitim almaya karar verdim? Daha önceleri de grafik okuma yapıyordum ve tahmin yürütüyordum, grafik okurken ancak bir türlü trend belirlemeden ve destek direnç noktalarına kadar tutun formasyonlara kadar bir çok işlevi çözemiyordum. Sizin eğitim öncesi bana yolladığınız videoları izledikten sonra bu işin mantığını anladım. Seminerlerde de grafiğin içine nasıl girilir, neler var uygulamalı olarak kafama tam olarak oturmaya başladı. Öncesinde hiç bir şey bilmediğimi anladım. Sonrasında ufak ufak işlemler yapıp, yaptıklarımın doğruluğunu hisse alıp satarak test ettim. Sonuç olarak bir çok kişi sizin seminelerde işin mantığını ve oyuncuların nasıl hareket ettiğini bizlere kafamıza soka soka öğretiyorsunuz çünkü bir çok kişi bu önemli bilgileri saklıyor, sadece yüzeysel bilgi veriyorlar, ancak sizde gördüğüm tecrübelerinizin ve yaşadıklarınızı bazen ufak ufak fırça atarak bizleri uyararak öğretmeye çalışıyorsunuz. Ben hiç alınmıyor bilakis memnun kalıyorum. Pazar günlerini iple çekiyorum acaba yeni ne öğreneceğim diye seminerlerde analiz yaptığınız hisseler benim analiz yaptıklarımla örtüştüğünde de çok mutlu oluyorum ve doğru yolda olduğuma kanaat getiriyorum. Kafam rahat para kazanmaya başladım hisseye nerede gireceğimi ve nereden çıkacağımı sayenizde öğrendim. İyi ki sizi tanıdım ve eğitim almaya karar verdim. Yine de yolun başında olduğumu biliyor ve ona göre çalışıyorum. İyi ki varsınız iyi ki bizlerlesiniz çünkü sizin gibi hocalar çok azınlıkta… Her şey için çok teşekkür ediyorum.
    Metin SEZER / Mali Müşavir / '58
  • Ben üniversite mezunu bir insanım ama gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki Burak abi çoğu profesörü bir cebinden çıkarır diğer cebine koyar (bu sözüm hocaları yermek amaçlı değil) Burak abiyi anlamanız için tek şart Türkçe bilmek bence 😂 tane tane neyin nerden geldiğini göstere göstere öğretiyor ,ezbere değil sorgulatıyor niye? Ne zaman ? Vs. burada size eğitim almanızı öneren arkadaşların hepsi eğitimi alıp memnun olan arkadaşlar daha öncede söyledim, Burak abinin vatandaşı ters köşe yaptığı tek konu duvardaki Arslan resmi ve Fenerbahçe'li olması 😂 ancak önemli olan şey sizin çalışma azminiz kendinizi vermeniz…ben mesela 4 saatlik videoyu 5 saatte bitiririm çünkü durdur ,başa sar ,not al vs. şu an basiti şu yazdığım yazı bile bu kadar insanın önerisi bile sizin için bir referans olmalı çünkü ben Burak abi hayatımda görmedim tanımadım ama bu yazıyı yazma ihtiyacı görüyorum kendimde çünkü bulamazsınız böyle birini kolay kolay…şahsım adına yaşadığım tek pişmanlık diye geç keşfettim niye eğitimi geç aldım..
    Ufuk Çetinkaya
     
  • Başta eğitimi alırken bu kadar bilincinde değildim tabi ki ama öğretme tarzınız, yani işin mantığını kavratmaya yönelik yaklaşımınız tam benim algı biçimime yönelikmiş, satır aralarında söyledikleriniz de aslında ayrı bir ders niteliğinde, emeğinize sağlık, ilginiz için çok teşekkür ederim.
    Mustafa Mert Çağdaş '37
     
  • 2005 yılında iktisat fakültesinden mezun oldukdan sonra piyasayla hep içi içe oldum ve birçok eğitim programlarına katıldım.fakat burak hocamızın eğitiminde şunu hissettim.hani evdeki çocuğunuzun pztesi günü sınavı olurda bıyığınız terleye terleye ona o konuyu anlatmaya çalışırsınya sınavdan kötü bir not almaması için ,yeri gelir sinirlenirsin yeri gelir başını okşarsın işte aynen bunu gördüm burak hocamda...dişini sıktığı anlarda oldu aferim dediği anlarda oldu ama liğme liğme edip anlattı bütün detayları..çünkü emek veriyordu ve başarısızlığa tahammülünün olmadığını çok belli ediyordu..samimiyetine ve dobralığına gelince tek kelime ile adam gibi adam..keşke hep dibimizde olabilsede “dur ,yanlış yapıyorsun”diyebilse diye istiyor insan...emeğine ,diline ,eline sağlık burak hocam..insanlardan aldığın çok cuzi basit bir bedelle bu kadar sahiplenmen takdir edilesi.sağol varol..
    Aybars Kadıoğlu
     
  • Siz ve eğitiminizle tanışma fırsatını, kendisine gayrimenkul satışı yaptığım çok değerli müşterim Ziya ÇAKAR sayesinde yakaladım.Sohbetlerken konu konuyu açtı ve sıra Borsa’ya gelince tek bir cümle kurdu; “Çiğdem hanım eğer borsa işine bulaşmak istiyorsanız ilk önce Burak ARSLAN’dan eğitim almalısınız”.Bu önerinin üzerine hemen YouTube’da sizin videolarınızı izlemeye başladım akabinde derhal kaydımı yaptırdım ve borsa ile tanışmam bu şeklide oldu. Buna rağmen vasat bir öğrenci olmadım diye düşünüyorum😊 Eğitim kayıtlarını bize hediye etmeniz bizim için çok değerliydi çünkü tekrar tekrar izlemek ve daha iyi öğrenip uygulama fırsatını verdiniz.Eğitimin en can alıcı noktalarında, akıllı paranın izini sürmek, büyük oyuncunun ayak izlerini takip etmek, finansal piyasada beklentilerin satın alınması, gerçeklerin satılması, bu işte en önemli şeyin kâr’ın üzerinde oturabilmek olduğu, olması gereken şey olmuyorsa bir sıkıntı vardır şeklinde, bu ve buna benzer öğretilerle bizlere bu işin raconunu öğrenme yolunda iyi bir adım atmamızı sağladınız, açıkçası borsa analizlerini izlerken işin alfabesini öğrenmiş olmak ve dinlerken anlayabilmek beni çok memnun ediyor daha iyi bir noktaya geleceğime inanıyorum 👍 çooook çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık🙏🏻
    Çiğdem Ağan Emekli Gelir Uzmanı - Gayrimenkul Danışmanı
     
  • Burak hocayla ilk olarak pandemi döneminde youtube üzerinden tanıştım. Zar zor biriktirebildiğimiz küçük çaplı birikimleri altın, dolar ve gümüş gibi emtialar dışında başka bir seçeneğe yatırma cesaretim yoktu çünkü çocukluktan beri borsadan batan insanların hikayelerini dinleyerek büyütüldük. Bir yerde insan bilmediğinden korkuyormuş. Burak hocadan eğitimi aldığımda aslında bilinçli bir şekilde yapılan yatırımın ne kadar doğru olduğunu gördüm. Öncesinde alıp unutuyor düşşe de kalsa da bekliyorduk. Ama yatırım işinin psikolojisini, o grafikleri çizenlerin ne tür planları olduğunu, nasıl tuzaklar kurulduğunu kavrayınca önceden kazandım sandığımı şanşa kazandığımı öğrendim. yatırımı bilinçli yapılınca ve emek verince kazanımların ne kadar da değerli olduğunu gördüm. bir işi iyi yapan herkes onu iyi öğretebilecek diye birsey yok, karsısındakinin seviyesine inebilmek, onun kapasitesine göre anlatabilmek, iyi bir öğretmenin yapabileceği şeydir ve Burak hoca eğitiminde herkesi kazanıyor. Herkese ulaşıp bir şekilde tecrübelerini, kullandığı teknikleri ve karşılasabileceğimiz sorunlar karsısında nasıl davranacağımızı bize oldukça güzel anlattı. Belki kendisi o tecrübeleri kazanırken para kaybetti veya morali bozuldu ama biz bu eğitimi alarak bir çok seyi başımıza gelmeden tecrübelerinden faydalanmış olduk. Ve o tecrübeler ve eğitimde öğrendiklerimiz Borsa ya da diğer yatırım araçlarında yatırım yaparken karanlık olan geleceğin bilinmezliğinde bize bir el feneri gibi önümüzü aydınlatarak yürüyeceğimiz yolu ve atacağımız adımların yönünü aydınlatıyor. Allah razı olsun Burak hocadan çok sağolasın hocam. Bu eğitimle bize çok faydan oldu artık daha bilinçli yatırım yapıyorum ve takip edebiliyorum. Çok Teşekkürler.
    Baki Elektrik-Elektronik Mühendisi
     
  • Sayın Burak hocam, Herkes gibi ben de enflasyona karşı paramı korumak adına borsada yatırım yapmak istemiştim. Portfüyümün %20si ile işe başlamıştım ama bankamın yatırım danışmanı önerisi ile hisse alıp satmak bana mantıklı gelmemişti. Paramı kendim yönetmek istiyordum. En iyisi işi öğrenmek deyip youtube araştırmalarım sonucu sizin yayınları takip etmeye başladım. Sonra eğitim setleriniz hakkında bilgi istedim ve siz bizzat aradınız, bilgilendirdiniz, zor günümde destek oldunuz. Bende hakkınız, emeğiniz büyüktür. İstanbul Üniversitesi İktisat mezunu olup, zamanında borsadan kısmen şansa kısmen bilerek araba alacak kadar para kazanmama rağmen; Eğitimleriniz sayesinde öğrendiklerimle şu an farklı bir noktadayım. Kendimi geliştirdim ve gün geçtikçe de kendime güvenim artıyor. Her yayını sizin öğrettiklerinizle izliyor, filtreden geçiriyor ve öyle karar alıyorum. Size çok teşekkürler ederim, umarım herkesin yolu bir gün sizinle kesişir. Biz öğrencileriniz olarak daha sizden çok destek alacağız, çok öğreneceğiz...
    Pınar Şener Köse Kalite Yönetim Sistemleri Irca Onaylı Baştetkikçi-Eğitmen- Danışman
     
  • Teknik analiz yaparken bir çok indikatör ve formasyona gömülüp paranın yönünü tayin etmeye çalıştım bu esnada bu işten para kazanan, traderlık yapan bir çok tecrübeli uzmanın videolarını da izledim. Bu videoları izlemeye başladıktan bir süre sonra finansal okur yazarlığınız gelişiyor ve kimin bilgili kimin bilgisiz olduğunu bilgileriniz dahilinde anlıyabiliyorsunuz. Burak bey in bu işte ne kadar bilgi birikim sahibi, deneyimli olduğunu gördüm, kendisini takip ettim ve kendisinden eğitim almaya karar verdim. Bu eğitim birikimimi enflasyona karşı korumamda yolumu aydınlattı. Kendisine çok teşekkür ederim. Zaman ve Para kaybetmek istemeyen herkese Burak Hocanın eğitimini tavsiye ederim.
    Ufuk Bay Teknik Müdür
     
  • Burak hocam öncelikle eğitiminize katıldığım için çok mutluyum. Bana inanılmaz bilgiler kattığına eminim. Yeniden öğrenci olmak beni çok heyacanlandırdı. Bizlere tecrübelerinizi aktarmak, borsayı ve teknik analizi öğretmek için göstermiş olduğunuz çabayı takdir ediyorum. Bu yolda kendi gemimizin kaptanı olmamız gerektiğini vurguladınız. Çok güzel ve heyecanlı iki haftasonu geçirdik. Samimiyetiniz ve dobralığınız için çok teşekkür ederim.
    Yavuz Akkaya
     
  • Harika bir eğitimdi emeğinize sağlık tesadüfen para kazanmanın ne kadar saçma olduğu nu öğrendim şimdi artık yapıcagım sıtrlejiyi planlı programlı yapmayı ve tahtalar da ne gibi oyunlar döndügünü sapalakatorlerin nasıl düşünduğü ve ne gibi hamleler yapacaklarını ve paranın hangi yönden ne yöne gideceğini en ince ayrıntısına kadar öğrettiniz harika bir ÖĞRETİCİSİNİZ tekrardan emeğinize sağlık tahmin ettiğimden daha kolay geldi bana ilk başata biraz kafam bulandı ama videoları dinldikçe mantiği kafama daha çok oturdu ALLAH yürudüğünuz yolda yolunuzu açik etsin bütün her şey gönlünüzce olsun HOCAM 10 numara in şansiniz Hakkaınızı helal edin sayenizde kolumuza bir bilezik daha takma imkanımız oldu HERSEY GÖNLÜNÜZCE olsun başarılarınızın devam ını diliyorum.
    Ercan Uysal
     
  • Finansal okuryazarlıkla kendi sermayenizi, finansal doğrularla kendiniz mi yönetmek istiyorsunuz? O zaman en doğru adrestesiniz. Piyasaları önceden okuyan, KY dostu, mal pazarlamayan, doğrularından, adamlığından hiç bir zamana taviz vermeyen ender hocalardandır. Tanıdık mutlu olduk, eğitim aldık eksikliklerimizi tamamladık. Tüm bize kattığın değerler ve emeklerin için sonsuz teşekkürler sevgili Burak Arslan.
    Ahmet Kemal
     
  • Burak Hocam ı 1 yıl önce you tube üzerinden takip etmeye başladım. O zamana kadar takip ettiğim adamların hiç birinin söylemediği doğruları anlatıyordu. Vakit kaybetmeden eğitim setlerini almaya karar verdim. Üstüne de geçen haftaki online eğitime katılıp aldığım bilgileri daha da perçinledim. Bu eğitimler hayatımda tam anlamıyla bir dönüm noktası oldu. Artık paraya çok farklı bir gözle bakıyorum. Paranın sadece dolar altın alınacak bir şey değil , daha çok para kazandıracak bir araç olduğunu öğrendim Kendisine bizlere kazandırdığı bu bilgiler ve kolumuza taktığı bu altın bilezik için teşekkürlerimi sunuyorum.
    Yücel Bozak
     
  • Burak hocam merhaba, Öncelikle eğitim sırasındaki özveriniz, sabrınız ve pozitif enerjiniz için çok teşekkür ederim. Borsa benim için çevremden aldığım bilgiler doğrultusunda uzak durulması gereken tabiri caizse ocak söndüren bir platformdu.2021 Aralık ayında dolarzede olduktan sonra Youtube üzerinden yapmış olduğunuz yayınları takip etmeye başladım. Her ne kadar formasyonlar, hedefler, destek, direnç gibi terimleri duydukça anlamını bilmeden de olsa anlaşılabilir açıklama ve uyarılarınız sayesinde ekonomimizin ve borsanın yönü hakkında bilgi sahibi oluyordum. Ne zaman ki sizden eğitim aldım işte o zaman Matrix filminde Neo'nun aydınlanıp gözünün önünden rakamların film şeridi gibi geçtiği sahneyi birebir yaşadım. Şimdi sizi dinlerken veya grafik üzerinde işaret ettiğiniz noktaları çok daha iyi anlıyor ve görebiliyorum. Bir grafiğe baktığımda yorum yapabilmek, formasyonları tespit edebilmek, birden fazla bilgiyi bir araya getirip oluşabilecek trendin sağlamasını yapabilmek, büyük yatırımcıların izini takip ederek trendlerde ilk pozisyon alanlar arasında olabilmek kendime kattığım, iyi ki yapmışım dediğim nadir olumlu şeylerden biri oldu. Ayrıca eğitiminizden sonra kendi yapmış olduğum teknik analiz sayesinde kazandığım para ile uzun zaman sonra eşime hediye alabilmenin verdiği mutluluğu anlatabileceğim bir kelime bulamıyorum. Emeğiniz ve hoşgörünüz adına size sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ben sizden razıyım. Allah'ta sizden razı olsun İnşallah.
    Erol Akpınar Arge ve Kalite Kontrol Sorumlusu
     
  • Piyasayi okuyabiliyorum. Grafiğine bakmadan işlem yapamıyorum. Kendi hissemi artık kendim bulma bilgisine sahibim Hisse tahtasında neler olduğunu görebiliyorum vb... kendime bakıyorumda eğitim öncesi ben değilim artık, bakışım ve değerlendirmelerim değismis. Bunun için çok teşekkur ederim Burak Hocama.. iyi ki varsınız..
    Filiz Tatlısuluoğlu Müfettiş
     
  • Paraya yön vermenin koruma ve çoğaltmanın kazanmaktan daha zor olduğu bu dönemde en iyi yatırımın kişinin kendisini donatması ve geliştirmesi için yapılan yatırım olduğunu fark ettikten sonra verdiğim en isabetli karar bu eğitimi almak oldu. Zira bu her bir saati verimli ve dolu dolu bilgi ile geçen 16 saatlik eğitim sürecinde en önemli sermayenin bugün ve yarın için paradan ziyade bilgi olduğunu keşfettim. Trendin yukarı oldu piyasalarda kolay kazanılan paranın aksine her koşulda paranın nasıl kazanılacağını ve piyasanın nasıl okunacağını öğrenme adına paraya ve piyasaya bakış açımı ters düz eden bir kıymetli bir eğitim süreci oldu. Bir ogretmen olarak ifade ediyorum çok uzun zamandır ki sanırım 4 sene oldu sizi dinler takip ederim ve görüşleriniz her zaman benim için birkaç isimle birlikte kararlarima yon verir rehberliginizden oldukça memnun kaldım. Emeğinize ağzınıza sağlık teşekkür ediyorum.
    Harun Ünsal Öğretmen
     
  • Öncelikle 25 yıllık tecrübe ve birikimlerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Çok neşeli keyifli bir 10 saatti. Yılların emeği ile bir araya getirdiğimiz birikimlerimizi korumak ve arttırmak hususunda tarafımıza aktardığınız bilgiler çok kıymetliydi. En çok hoşuma giden büyük paranın yönü ve trendle kavga etmeyeceksin arkadaş cümleleriydi. Ders öncesi yaptığımız işlemlerde batmadığımız için şükrediyor daha emin adımlarla gösterdiğiniz tüm detayları inceleyerek işlem yapmaya gayret gösteriyoruz. Başta siz kıymetli hocam Burak ASLAN ve tüm kurs arkadaşlarıma saygılarımı sunar esenlikler dilerim.
    Sebahattin Sönmez Oto Galeri
     
  • Hayatta satın alınamayacak en değerli şey tecrübedir. Eğitimden önce Youtube da Burak bey'in videolarına tesadüfen rastladım. Dinlediğimde neden daha önce görmedim diye düşündüm. Youtube da birçok kişinin piyasalar ile ilgili, rayting kaygısı ya da cahillik ile umut dağıtan, aldatmaya yönelik videolar çekmesine rağmen, Burak bey bu işin çok kolay olmadığını söyleyerek hissettirdi. Sonrasında abone olup tüm videolarını izlemeye başladım ve Ankara eğitimini beklemeye başladım. 1,5 ay kadar sonra nihayetinde Ankara Eğitimine katıldım, düşündüğüm gibi Burak Bey'in kaliteli, prensipli, düzgün, ve en önemlisi de bu işlerde tecrübeli olduğunu gördüm. Borsa, Forex ve Viop konularında genel olarak insan psikolojisinin nasıl işlediğini, oluşacak bu kötü psikolojiden nasıl kendisini kurtarması gerektiğini, hangi pozisyon için hangi enstrümanı kullanılmasının avantajlı olduğunu, piyasalar arasında etkileşimin nasıl olduğunu ve yatırım stratejilerinin nasıl oluşturulacağı konusunda yöntemleri ve tecrübelerini, gerçekten bunları yaşayan biri olarak aktardı. Çevresini kullanarak, SPK onaylı aracı kurumlardan özel düşük komisyonlar alarak bizlere sundu. eğitimden çok memnun kaldım. Psikoloji ve teknik analiz için hazırladığı kitabı imzalattım. Eğitimde ve sonrasında çok güzel arkadaşlıklarımız oluştu. Emeklerine sağlık. Teşekkürler.
    Volkan Ulusoy İşadamı, Yönetici
  • Burak beyin Ankara eğitimine katıldım ve sonuçlarından gerçekten çok memnunun. Eğitimden sonra elde ettiğim kazanımları aşağıdaki şekilde kısaca sıralayabilirim. Bir ürünün fiyatının kısa vadeli değil öncelikli olarak aylık, haftalık veriler üzerinden yaklaşarak kısa fiyatın gerçekten ucuz mu yoksa pahalı mı olduğunun analizi, Alıma veya satışa girmek için uygulanacak stratejilerin doğru analizi, SL'un önemini ve bu özelliği kullanmak için Forex platformunun zaruri olması, Takip edilen ürünün sadece kendi verisi değil, ilişkili olduğu diğer ürünler ile birlikte analizinin yapılmasının gerekliliği, Finans piyasalarının duygusallığa izin vermediği, eldeki ürüne bir alım satım aracı olarak görmem gerektiği, Bu finansal platformda işlem yapmak için profesyonel kişilerden benzer eğitimlerin alınmasını şiddetle tavsiye ediyorum, Saygılarımla,
    Murat KÖGMEN Makina Yüksek Mühendisi
  • Burak bey merhaba, 1 ay kadar önce Ankara grubu ile birlikte aldığım trade eğitiminden gördüğüm fayda için teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Eğitime verdiğim parayı çoktan çıkardığımı da belirtmek isterim :) Eğitimden sonra teknik analiz konusunda gelişmenin sınırı olmadığını ancak klasik anlamda teknik analizi öğrenmenin de zor olmadığını fark ettim. Bir kaç hafta boyunca kendi kendime de hem kitaplardan hem de internetten resmen ders çalıştım ve eğitimde anlatılanları pekiştirmeye farklı bakış açıları ile de birleştirmeye çalıştım. Bu işten milyonlar kazanmış trader'ların eğitimlerini ve stratejilerini de anlamaya çalıştım. Bizim Sizden aldığımız eğitimde kazandıklarımızdan daha fazlasını anlatmıyorlar. Bu şu demek, biz de bu işin dünya çapındaki uzmanlarından eğitim kalitesi anlamında aynı seviyede hatta daha üstün (eğitim sonrası birebir destek de cabası) birinden eğitim almışız. Günlük B4theNews YouTube yayınlarından da daha iyi anlıyorum ki teknik analizi grafiğe bakınca gözle anında yapıp karar alabilecek kadar hızlanmak gerekiyor. Bir çok şeyin aynı anda yorumlanması, takip edilmesi ve bunlardan elde edilen sonuçlarla içerisinde olduğumuz güvenli alanların belirlenerek çıkış kapılarını bu alanlara koymak gerekiyor. Trade etmek için teknik analizde başarı yeterli olmuyor bu yüzden. Trade eğitimini disiplin, alışkanlık olarak işlemek gerek düşünce sistemimize. Strateji, disiplin, risk analizi ve yönetimi gibi konularda eğitim sonrası hem site, whatsapp ve youtube üzerinden gelen destek, hem yalnız olmadığımı bilmek daha ayakları yere basan bir oyun planı ile akşamları eve mutlu gitmeme yardımcı olduğun için teşekkür ediyorum. Yaptığın iş düşündüğünden daha büyük.
    Sıtkı Torun
  • Sevgili Burak Bey, Ben, kırk yedi yaşında Mersin’de görev yapan Samsunlu bir öğretmenim. Bir yılı aşkın süredir YouTube’tan takip ediyorum sizi. Bir buçuk yıl öncesine kadar çoğu ülke insanı gibi finansal piyasalara olan ilgim herkes kadar yani oldukça düşük düzeyde ve bunun doğal sonucu olarak da gelir-gider dengelerimiz bozuk ve yönetilemez halde ve daha da kötüsü üç kuruş birikimimizin enflasyon karşısında eriyip gitmesine bir türlü engel olamaz durumdaydık. Sizden koşullar yüzünden henüz eğitim alamadım ama aslında oldukça kısa sayılabilecek bir sürede sadece YouTube videolarınız üzerinden kendimdeki gözlemleyebildiğim gelişme ve değişimden bahsetmek ve bu vesileyle de size teşekkür etmek istiyorum: Mesleğimin bana kazandırdıklarından mıdır, benim kendi kişilik özelliğimden midir tam bilemiyorum ama -belki de her ikisi yüzünden- insan sarrafı olduk, dersem abartmış olmam sanırım. YouTube’da sizin dışınızda o da siz önerdiğiniz için Trend Line’ı (Durmuş Bey) takip ediyorum sadece.Tek bir videonuzu bile atlamadan, yeri geldiğinde tekrar tekrar dinleyip çoğu zaman bir öğrenci edasıyla notlar alarak takip ettim sizi bunca süredir. Özellikle de en başta koyduğunuz eğitim videolarını kaç kez seyrettiğimi söylesem şaşar kalırsınız. Hiç eğitim almamış ve bu piyasalara oldukça yabancı birinin bunu bu şekilde yapmasından başka çaresi yok öğrenmek için. İşin püf noktası: tekrar,tekrar ve yoğun istek. Eğer gerçekten öğrenmek ve başarılı olmak istiyorsanız doğru yerde, doğru kişilerin elinde olmalısınız. Çok kaliteli bir kumaş, kötü, beceriksiz bir terzinin elinde ne hale gelir bir düşünsenize...Kulaklarınızı başka seslerle doldurmak kafa karışıklığından başka bir sonuç getirmeyecektir size. En başta hiçbir şey anlamadığınızı düşünebilirsiniz ama her geçen gün piyasaya dair çok daha bilgi ve bilinç düzeyinizin arttığını ve artık konuşulanları çok daha iyi anladığınızı gözlemliyorsunuz kendinizde. Neredeyse her gün oldukça disiplinli bir şekilde çalar saat gibi sabahın körü denilebilecek bir saatte koyduğunuz videolarınız, günlük akışa ışık tutmamızı sağlarken ani ataklarda herkes sus pusken Hızır gibi yetişen videolarınızla panik işlem yapılmasının önüne geçmeleriniz yine takipçilerinizin morallerinin bozuk olduğunu hissettiğiniz dönemlerde bir psikiyatrist edasıyla aslında zeminde yine ince ince eğitim işlediğiniz, oldukça içten diyaloglarla örülü (vermeyin buradan bu heriflere dolarlarınızı ) çıkışlarınızla hem safınızı belli ettiğiniz hem de gönüllerde tahtlar kurduğunuz uzun videolarınız sadece benim değil pek çok takipçiniz için tahmin edemeyeceğiniz kadar değerli ve anlamlıdır. İnsiyatif alabilme profesyonellik gerektirir ve bu sizde fazlasıyla var. Aslında hiç adetim değildir birini yüzüne karşı övmek ama marifet iltifata tabidir, derler ya size bu konudaki düşüncelerimi yazmakla şahsınıza hakkını vermek gerektiğini düşündüm. Başarı, kesinlikle tesadüf değildir. En başta ahlak sonra zeka, bilgiyle harmanlanmış tecrübe, böyle işinin erbabı bir kişi olarak sizi sundu bize. Bir yılı aşkın sürenin sonunda sizden sadece Türk piyasası değil dünya ekonomisinin işleyiş mantığı, döviz ve TL’nin altın ve borsayla ilişkisini ve bu ilişkinin aslında günümüzde pek de kitaplarda yazıldığı, TV’lerde anlatıldığı gibi olmadığını ve burada kilit noktanın küresel güç dinamiklerinin kişilerde oluşturmak istediği algıları ve bu algılarla oynayan büyük piyasa oyuncularına karşı biz küçük yatırımcının ne tür stratejiler geliştirmesi ve bunları nasıl yönetmesi gerektiğini öğrenmek, müthiş bir deneyimdi benim için. İnanamayacaksınız belki ama artık döviz konusunda ne yapmam gerektiğini bilmekle kalmıyor hisse alıp satıyor hatta VİOP’ta işlem bile yapabiliyorum. Beni çok kısa sayılabilecek bir sürede oldukça güzel bir seviyeye taşıdınız. Eminim ki uygun bir zamanda sizden almayı planladığım eğitimle de çok daha iyi bir seviyeye geleceğim. Bana kazandırdıklarınızın farkında olsanız kendinizle çok gurur duyardınız. Bu e-postayı minnettarlığımı ifade etmek için gönderiyorum. Farkındaysanız iyilik melekleriniz hep omuzlarınızda. Piyasamızda bu işi en az sizin kadar iyi bilen ve yapan muhakkak çok kişi vardır ama binlerce kişiye sizin gibi bu kadar ahlaklı ve güzel yüreğiyle dokunup böylesi mucize yaratanları yoktur. Sağ olun, var olun, hep bizimle kalın. Saygı ve sevgiler...
    Esma Güzel Ayvalı
  • Ben yaklaşık olarak 10 yıldır piyasada alım satım yapıyorum, hisse, döviz, varant, viop hepsine girdim çıktım. Kazandımda ama bir o kadarda kaybettim. 2 yıl önce kendimi teknik analiz konusunda geliştirmeye başladım. Yine alım satım yapıyordum ama para kazanamıyordum. Sorun nerede diye düşünürken. YouTube de tesadüfen, Burak abinin bir videosunda TEKNİK ANALİZ BİLMENİZ SİZİ TRADER YAPMAZ sözünü dinledim. Benim piyasaya kendime bakışım değişti. Yani sorunu bulmuştum. Kendisiyle tanışma şerefine eriştim, 3-4 saatlik bir uzaktan eğitimle aslında piyasaya ne kadar sığ baktığımı farkettim. Sonra Ankara eğitimine katıldım, oradada bir sürü değerli insanla tanışma fırsatı buldum. Her gün para kazanmıyorum ama en azından kaybetmiyorumda. Yani lafın kısası. İYİKİ SENİ TANIMIŞIM BURAK ABİ, İYİKİ SENDEN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMIŞIM. İYİKİ VARSIN BURAK ARSLAN.HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN.
    Savaş KÜÇÜKKUBAŞ  '37 Jandarma personeli
  • Selam Burak abi; Eğitimine katılmadan önce finansal piyasaların nasıl yön bulduğunu nerede alınıp nerede satıldığını nelere dikkat edilmesi gerektiğini hangi finansal ürüne nasıl ve ne derece yatırım yapılacağını bilmezken sayende şimdi bilgili tedbirli sağlan adımlar atarak yatırımı mı korumayı öğrendim.Nasıl trade edilir öğrendim.Emeklerinden dolayı ve ihtiyaç duyduğumda hep yanımızda olduğun için sana çok teşekkür ederim.
    Cengiz KUVVET  '36 Otomotiv satış Danışmanı
  • Binbir zorlukla, kötü günler için yaptığım birikimimi çevreden ve sosyal medyadan aldığım önerilerle bir yıldır tamamen sadece dolara aktarmıştım. Bunu yaparken de, bilgim yeterli olmadığı İçin, banka mevduatına yatırmıştım. Yükseldi yükselecek derken, bir al sat stratejisine cesaret edemedim çünkü hep bir yükselecek baskısı vardı bilinç altımda, aynı zamanda banka makasları yüzünden oluşacak kayıp da beni hep engelledi. Bu dönemde YouTube de Burak Bey’i ve daha birçok yorumcuyu takip etmeye başlamıştım. Bana gerekli güveni veren ise zaman içinde Burak Bey oldu. Bir yatırım stratejisi eğitimine ihtiyacım olduğu kesindi. Amacım bu yaştan sonra day trader olmak değil, birikimimi doğru değerlendirmekti. Genel trendleri takip edip o yatırım aracına doğru zamanda geçebilmeliydim.Ve sonunda eğitime başvurdum. 21 Eylül de Ankara eğitimde; *Trade psikolojisi ( Piyasa, ne zaman alıp satmalıyız, piyasada biz kimiz ) *zarar durdur ve kar al kavramları. Uygun platformlar *grafik okuma, temel indikatörleri temel bir biçimde öğrendim. Benim yeterli bir temel eğitim oldu. İşin en güzel hediyesi ise Burak Bey’i tanımak oldu. Tanıyınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Benim durumumda ki herkese bu eğitimi almalarını ve B4 the News ailesine katılmalarını tavsiye ederim. Çünkü emin olun eğitimden sonra bağınız kopmuyor... Saygılarımla...
    Gökhan AKIN '45 Doktor
  • Burak Hocam ile çok sevdiğim Dursun bey aracılığa tanıştım 1 yıl önce civarı önceleri videolarını seyrettim o zamanlar herkes bittik yok olduk videoları çekiyordu 7,20 den aşağı gelen Trend 5.8 lere kadar gelmişti Burak Hocam’ın ilk videosunda hiç unutmuyorum piyasa aktörlerini yakalamanız çok zor az ile yetinmeyi bilin demişti Ben eğitim alacağım zaman uluslararası bir firmada ürün müdürü olan arkadaşım bir günlük eğitime çok pahalı demişti aslında ilk bana da anlamsız geldi 1 günde teknik analiz ile ilgili ne öğrenebilirsin? Dip Tepe beklememeyi zaten öğrenmiştim ama stoploss koymayı kademeli alım yapmayı ve DÜŞERKEN DEĞİL YÜKSELİRKEN ALMAYI (spekülatifler değil tabi ki ) öğrendim Ben her kuruşunu helal ederim kendi adıma O arkadaşım en son Burak Hocanın notlarını aldı okuyor🥴🥴ICBC den sonra Tabi arada whatsappdan yazdığınız mesaja arıyarak cevap veriyor çok kral hareketler Aslında yeni eğitimler bekliyoruz Hocamdan
    Deniz Tatlıpınar İnşaat Mühendisi
  • Burak beyin yapmış olduğu eğitime katılmış olmam bana birçok fayda kattı. Borsa ve döviz konusunda bize tecrübelerini aktardı.Düşmememiz gereken hataları anlattı.Özellikle stop loss konusunda kendisinden çok şey öğrendim. Kendisine,bilgi ve tecrübelerini bize aktardığı için çok teşekkür ederim.
    S.Aslan
  • Burak Hocanın eğitiminden sonra neleri değiştirebildim. 1- Pozisyonlara girerken kendi paramız kadar girmemiz gerekiyor. Paramızın yukarısında Forex ve VIOP platformlarında "Kaldıraç" kullanmamamız gerekiyor. 2- Mav(hareketli ortalama) Bolinger band, Parabolic sar, Rsi ( RSI poztif uyuşmazlık, RSI negatif uyuşmazlık ) indikatörlerinin izlenmesi. 3- Parelel piyasaların izlenmesi gerekiyor. Yurt dışı ve yurt içi. Borsa izlenirken SNP, DAX, ONS ALTIN, 10 Yıllık Amerikan Tahvilleri, DXY Döviz izlenirken ZAR, Ruble, gelişmekte olan para birimleri, DXY, SNP, ONS ALTIN izlenmesi. 4- Destekte alıp (long pozisyon), dirençte pozisyon kapatma, STOP LOSS ( zarar kes) kesinlikle koyma. Dirençte satış yapıp ( Sell Pozisyon ), destekte pozisyon kapatma, STOP LOSS (zarar kes) kesinlikle koyma. 5- Piyasa beklentileri satın alır, gerçekleşince kar satışı olur. Beklenti fiyatlara yansımış mı? Trenin hangi vagonunda pozisyona giriyoruz. Fiyatın ucuz mu, pahalı mı olduğuna bakmak için önce AYLIK, sonra HAFTALIK, sonra GÜNLÜK sonra 1 SAATLIK yada 30 DAKIKALIK grafiğe bakmak gerekiyor. 6- Strateji ve sistemimiz olmalı. Bunu disiplinden ödün vermeden uygulamalıyız. 7- Algılardan daha çok piyasayı izlemek gerekir. 8- Pozisyonumuzu karda kademeli arttırmak gerekiyor, karda çoğaltmalıyız. Zararda kademeli alırsak zararımızı çoğaltırız. 9- Teknik analiz fiyatın analizidir. ( Röntgenidir) Mav ( hareketli ortalama), Bolinger Band, Parabolic Sar, RSI indikatörlerinin yanında; Formasyonlara bakmamız gerekiyor. ÇİFT TEPE, Fiyatın daha önce denediği seviyeye geldiğinde seviyeyi kırıp hareketin devam ettiğini, ÇİFT DİP, Fiyatın o seviyeden döneceğini gösterir. BAYRAK, FLAMA Formasyonları . Fiyat sert bir hareket yapar, ve belli bir süre düzeltme yapar, kırılım ile ikinci boy hareketini yapar, o boy kadar yukarı çıkar. OBO, TOBO, Trend dönüş formasyonları . Boyun çizgisinden seviye kırıldığında, çanak boyu kadar hareket devam eder. Çanak, destek ile direnç kırılmalarında o boy kadar aşağı veya yukarı hareket gerçekleşir. 10- Dolar pozisyonunda Metatrader platformunu kullanabiliriz. 24 saat açık. 50.000 Tl ile başlanılıyor. 11- VIOP pozisyonunda Paramız pozisyonda değilken de nemalanıyor, gecelik faiz alıyor. 09.30 da başlayıp, 18,15 de kapanıyor. Forex de dolarda long işlemde gece swap faizi öderken, VIOP da nemalanıyor. 12- Bekleyen emir girebiliriz. ------------------------------------------> BUY STOP : Yukarıdaki fiyattan ALIŞ (BUY) BUY STOP LIMIT : Yukarıdan şartlı verilen fiyattan itibaren fiyat aralığında ALIŞ (BUY) SELL LIMIT : Yukarıdaki fiyattan SATIŞ (SELL) <---------------------------------------- BUY LIMIT : Aşağıdaki fiyattan alma SELL STOP : Aşağıdaki Fiyattan Alma SELL STOP LIMIT : Aşağıdaki şartlı verilen fiyattan itibaren fiyat aralığında SATIŞ (SELL) 13. Kademeli olarak işlem yapabiliriz. Trende göre 1. pozisyonunu açtık. Destek/direnç de 2. Kademe, sonraki Destek Dirençte 3. Kademe pozisyona girebiliriz. Önemli olan Karda iken kademeyi artırmak, Zarar olacak ise Zarar Kes yapmak, STOP LOSS koymak, zararda iken zararı artıracak kademeli alış yapmamak. 14. Çeşitleme Yapmalıyız. "Sepet sepet yumurta" denildiği gibi çeşitli yatırım araçlarına bakmak . Örneğin 1/2 Tl , 1/2 döviz, 1/2 altın, 1/2 borsa, VIOP . 15. Giriş vademizi belirlemeliyiz. Uzun dönemli yatırımcı iseniz, Aylık, Haftalık, Günlük, Kısa vadeli yatırımcı iseniz, 1 saatlik, 30 dakikalık, Günlük grafikleri incelememiz gerekiyor. 16. Eğitimden sonra kurulan whatsup gruplarında, tartışma ortamı yaratılması faydalı oldu.
    Cemil Aksel '54 Bilgisayar Programcısı
  • Burak Arslan eğitimlerinin ilk grubundanım.O günden sonra finans piyasalarında özellikle borsa da teknik analiz ve al sat stratejisi öğrenmenin faydasını çok gördüm.Kendisi bu konuda bir markadır.Ona teşekkürlerimi sunarım.Allah ondan razı olsun.
    Faruk Çavuşlar '48
     
  • Burak abi eğitimine katıldıkdan sonra rahatlıkla trend takibi yapıp karın üstüne oturmayı trend dönüşlerini hareketin nerelere gidebiliceğini nasıl stratejiler kurucamı kısacası para kazanmayı öğrendim . Sadece eğitimde değil eğitimden sonrada ne zaman ihtiyacım olsa yardımda bulundu fikir paylaşımı yaptı . Seni tanımak çok güzel Burak abi bana katkıların paha biçilmez teşekkür ederim . Barbaros Tokgoz Burak hocayı ilk başladığı günlerden beri sosyal medya paylasımlarından takip ediyordum,ilk dinlediğimde diğer bilgi paylasımında bulunan insanlardan cok daha samimi dobra ve gercek bir trader pskolojisine sahip olduğunu hissetmiştim Güne burakla baslayıp seans sonu yeni bir yorum varmı diye köşe bucak takip etmeye başladım.Antalyada eğitim amaçlı gelecegini duydugumda da hemen kaydımı yaptırdım ve inanılmaz dolu dolu bir eğitim gecirdik sayesinde cok değerli arkadaslarla da tanısmıs olduk. Eğitim sonrasında önceki bakış açımdaki pek cok yanlısı suan yapmamaya ve burak hocanın tabiri ile kendi hisslerimi düşüncelerimi bir kenrara bırakarak ayının ayak izlerini buyuk yatırımcının ne dusundugunu arar olup ona göre pozisyon almaya calıstım Gerek eğitim gerekse sonrasında bizlerle hep iletişimde bulunurak bize ışık ve bilgi sacmaya devam ediyor Tesekkürler hersey için Saygılarımla
    Tuncay KaraçorluAntalya
  • Herkese selamlar Burak kardeşim senden aldığım eğitim sonrası daha bilinçli pozisyonlar alıyorum Daha önce körü körüne başkalarının yorumlarına bakarak işlem yapıyordum,artık grafikleri takip edip daha biliinçli ve dikkatli pozisyonlar alıyorum. Herkese bol kazançlar.
    Hakan Yalım
     
  • Öncelikle seninle tanışma fırsatı bulduğum için çok şanslı olduğumu belirterek cümleme başlamak istiyorum çünkü senin verdiğim eğitime katılmasaydım şimdi ikinci kez tüm sermayemi fx piyasasında kaybetmiş olacaktım ki bahsettiğim rakam çok ciddi bir rakam. Zaten bu başlı başına bir artı ve yeterli üzerine de biraz arttırmayı başardığımı söyleyebilirim ancak bu işi gerçekten ana iş olarak yapmaz ve çocuğunuz gibi bakmazsanız büyütme ya da bedavadan oturduğunuz yerden para kazanma şansınız yok dolayısıyla Senin de dediğin gibi trader olmaya çalışmaktansa yatırımcı olmayı öğrenmeye çalışmak orta uzun vade de mutlaka kazanç ve en önemlisi finansal okur yazarlık ve bilinç kazandıracaktır. Ben bu bilince ve vizyona sahip olabilmek beklentisiyle eğitime katılmıştım ve beklentim gerçekleşti. Teşekkürler. Tekrar görüşmek dileğiyle.
    Berkan YÜREKLİ '42 Doğal Taş Sektöründe İmalatçı İhracatçı.
  • Eğitim öncesinde haber ve ani hareketler yüzünden hızlı ve yanlış kararlar veriyordum. Burak Bey sayesinde artık grafik okumaya, öngörülerde bulunmaya ve bunlara göre pozisyon almaya başladım. Haberleri artık daha seçici izliyorum. Manipüle amaçlı haberlere gülüp geçebiliyorum.
    Serkan Akman '44 Makina Mühendisi
  • EGITIM SEMINERINDE ALDIĞIM BILGILERE GELINCE BUNU BÜTÜN SAMIMIYETIMLE SÖYLÜYORUM ESSIZ DOĞRU VE O KADAR AÇIK YUREKLIYDINIZKI BENI KENDIME GETIRDI BÖYLE HER KESIN ATIP TUTTUĞU GIBI AL ELINE TELEFONU ISTEDIGIN YERE GIT AL SATINI YAPARSIN SU HISSE UÇACAK DOLAR PATLAYACAK DEDILER VE BIZDE BILGISIZLIGIMIZDEN VE ASLINDA HERKESIN DÜŞTÜĞÜ TUZAK GIBI INANMAK ISTEDIGIMIZ ICIN INANDIK AMA SIZI TANDIKTAN SONRA AYAKLARIM DAHA YERE BASAR OLDU BUNUN ICIN AYRICA TEŞEKKÜR EDERIM KEŞKE HERKES SIZI TANISA SIZIN EŞSİZ PİYASA BILGINIZDEN FAYDALANSA. Cumartesı de ınsallah semınere katılmak ısıtıyorum
    Ercan Çelik '36 Serbest Meslek
  • B4theNews Youtube ve Twitter'ı takip ederek başladığım finans yolculuğunda Burak Hocanın eğitimine gidene kadar finansal işlemleri kumar olarak görüyordum ve tek kazandıracak hamlenin dolar almak olduğunu düşünüyordum. Sadece bir günlük eğitimin ardından hem kendi paramı yönetmeyi, hem grafik ve rakamları okumayı (teknik analiz) öğrendim, en önemlisi de bu işleri yaparken ki psikolojinin önemini anladım. Şu anda her türlü piyasada (ayı/boğa) rahatlıkla işlem yapabiliyorum.
    Emre Görü'33 Şirket Yöneticisi
  • Burak Hocanın eğitimine gitmek hayatımda yaptığım en doğru yatırım kararıydı. Eğitimde öğrendiklerim sayesinde paramın kontrolünü ele geçirdim ve alım satım noktalarımı kendim belirleyebiliyorum. Aynı zamanda, panik yapmamayı ve başkalarının dedikleri yerine kendim grafikleri okumayı öğrendim. Parasını kumar yerine bilerek yatırım yapmayı düşünen herkese tavsiye ederim.
    Uğur Önel '34 İnşaat Mühendisi
  • Burak Bey’in İzmir eğitimine katılmıştım. Grafiklere ve periyotlara nasıl bakmam gerektiğini, stop’un ne olduğunu, aç gözlülüğün kaybettirdiğini, doğru hareket için sabrın önemini bu eğitimde anladım. Fırsat bulan herkesin katılmasını tavsiye ederim, farkında olmadan yaptığınız hatalarınızı keşfedeceksiniz. Kendisine çok teşekkür ediyorum.
    Hadlun Canlı '39 Makina Mühendisi
  • İşim gereği döviz piyasalarını çok yakından takip etmek zorundayım. Fakat ne olursa olsun hep olaylar gerçekleştikten sonra aksiyon almak zorunda kaldım. Yok mu bu işin çaresi diye dolaşırken B4thenews - Burak Aslan ile yollarımız kesişti. İyiki de kesişmiş, artık en azından panik yapmadan soğuk kanlı davranarak nasıl davranmam gerektiğini sayesinde öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Birilerini dinleyerek iş yapmak yerine kendim de analiz ederek stratejimi oluşturmaya başladım. Yolumuz uzun, piyasa büyük ve büyük paranın ne düşündüğünü anlamaya çalışmak zor. Belirlediğim strateji çerçevesinde terste bile kalsam ne kadar zarar edeceğimi bilmek beni işimde daha doğru kararlar almama olanak sağlıyor. İyiki varsın B4thenews - Burak Aslan Senden öğreneceğimiz çok şey var.... Sosyal sorumluluk projeleri içinde çalışmaların için ayrıca teşekkürler. Ailen ile birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bol kazançlı bir ömür dilerim.
    Kutsal Çiçekçi Tarım ve hayvancılık
  • Burak Beyi ilk YouTube videolarından gördüm her sabah düzenli video atması videolarında sadece Dolar Türk lirası değil dünyanın genelini yorumlaması dikkatimi çekti. Aslında kendi stratejimi ana mantık olarak kurmuştum ama her gün düzenli olarak YouTube videolarını izleyip sabah güne başlamak beni bir adım önde başlatıyordu destek dirençlerin neler olduğunu trend de olan enstrumanları vs bi nevi her sabah ders anlatıyordu. Bir gün yine YouTube videosu izlerken alt tarafta geçen eğitim adında bilgilendirme yazısı gördüm mail attım direk geri dönüş oldu.Konuştuk amacım sadece kendisiyle tanışmak ve piyasadaki insanların bakış açısını öğrenmekti. O zamana kadar aslında sermaye piyasalarıyla ilgili birçok seminer eğitim videoları danışmanlarla görüşmüştüm kendimce ufakta olsa bi tabanım vardı ama Burak bey farklı anlatıyor farklı şeylerden bahsediyordu herkes kazandırmayı öğretirken o kaybetmemeyi aşılıyordu o zaman için şunu öğrendim kaybetmemeyi öğrenirsen zaten kazanıyorsun işte bu benim bakış açımı tamamen değiştirdi. Eğitimden sonra kendisiyle aynı yolda yürüyenleri yalnız bırakmadı eğitim üzerinde aylar geçtiği halde halen daha bişeyler katma peşinde iyi ki katılmışım eğitime diyorum. Güzel insanlarla tanıştık B4theNews ailesi kurduk ve gün geçtikçe bu aile büyüyor. İYİ Kİ TANIŞMIŞIM İYİ Kİ VARSIN BURAK HOCAM...
    Serdar Demiroğlu '36 İnşaat emlak ve gıda şirket yöneticisi
  • Çocukluğumdan beri ilgi duyduğum borsa piyasasında 23-24 lü yaşlarında amatörce işlem yapmaya başladım.Ama kazanamıyordum, sürekli aldığım kağıtlar ben aldıktan sonra dip yapıyordu.Ufak ufak da olsa kaybetmek canımı çok sıkıyordu.Sonra Youtube kanalında Burak Abinin videolarına (b4 the news)denk geldim ve yaklaşık 2 günde bütün videolarını izledim.O videolardan bile ögrendiğim o kadar çok ince nüans var ki anlatamam. Bundan kısa bir süre sonra Burak Abi ile bizzat tanışma ve kendisinden eğitim alma fırsatım oldu. Artık bir hisse senedinin tabir-i caiz ise RÖNTGENİNİ bile çıkarıyorum. Benim gibi amatör uğraşanlar için kesinlikle takip edilmesi gerek bir youtube kanalı.Fırsatınız olursa da eğitimlerine katılmanız size çok ama çok faydalı olacaktır. Teşekkürler Burak Abi İyi ki Varsın :)
    Gürkan Aydanarığ '32  Grafiker
  • Herkesin borsa-forex ile tanışmasının arkasında bir hikaye yatıyordur. Ben de kısa da olsa bu hikayeyi paylaşacağım ve hayatımın en stresli 1 yılını paylaşacağım sizlerle :) Bildiğimiz üzere geçtiğimiz birkaç yıldır ve özellikle son bir yıldır ülkemizin ekonomik durumu pek de iç açıcı değil. Durum böyle olunca hem onca alın teri döküp kazandığımız birikimlerimiz yavaş yavaş eriyor hem de biz bu olumsuz durumdan kurtulmak için her hamle yapışımızda genellikle büyük oyuncuya yem oluyoruz. Ben de hem kendi birikimlerimizi korumak hem de az da olsa bunları değerlendirmek için bu işlere merak sardım. Malum; youtube ne aratırsak hemen benzer içerikleri önümüzü çıkarıp koyuyor. Böylelikle üç beş tane youtube kanalını takip etmeye başladım ve kısa bir süre sonra da Burak Abimin kanalına denk geldim. Başlarda diğer yorumcular 'kesin' konuştukları ve benim yatırımlarımı 'yönlendirdikleri' için onları dinlemek daha ilgi çekici geliyordu. Diğer taraftan Burak Abi çıkıp 'ABD 10 yıllıkları, DXY, S&P, Güney Afrika...' dedikçe ben de ne diyor ya bu adam deyip videoyu hızlandırıp dolar yorumlarını dinliyordum :) Tabi yapım da gereği çok meraklıyımdır, kısa bir süre sonra bunları da dinlemem gerektiğini anlayıp her gün düzenli olarak sanki üniversitede hocadan ders dinlermiş gibi not tutmaya başladım. Açık konuşmam gerekirse okulda bile bu kadar dikkatli dinleyip not tutmazdım :) Bu süreçte kendi viop hesabımdan işlemler yapıp her gün 'KALDIRAÇLI' olarak güzel paralar kazanıyordum. Tabi çekirge 1-2 sıçradıktan sonra çok sert iki büyük tokat yedim ve daha sonra bu işlerin bu kadar kolay olmadığını, bu işi yapmak için gerçekten profesyonel birinden bu işi öğrenmem gerektiğini anladım. Hemen Burak Abime eposta attım ve derdimi anlattım. Sağolsun hemen telefonunu paylaştı ve 30-40 dakika telefonda benim derdimi dinledi. Ben de askerden döner dönmez ilk uçakla İstanbula'a gidip kendisinden ders almaya başladım. Bu arada; neden diğer kanallardan destek almadığımı sorabilirsiniz. Hem kullandıkları üslup, hem de bir an sonra en ufak bir haber akışıyla her şeyin değişebileceği bu piyasayı sanki kendileri yönlediriyormuşcasına kesin yorumlar kattıkları için bana faydalı olamayacaklarına kanaat getirdim. Burak Abinin en önemli özelliği içten ve samimi konuşmalarıydı benim için. Ders almaya başladığımın ikinci haftasında bile çok güzel trendler yakalamaya başladım. Artık stop loss kavramını, işlemelere nasıl girilip nerelerde çıkılması gerektiğini ve bunun gibi daha birçok can alıcı noktayı öğrendim. Daha önceleri resmen kumar oynadığımı fark ettim. Son 6-7 aydır kendimi olabildiğince geliştirmeye çalıştım ve bunun da tek yolu bol bol grafik çalışıp işlem açıp kapatmak. Bu süreçte Burak Abi bütün sorunlarımla fazlasıyla ilgilendi sağolsun ve tecrübelerini paylaştı. Hala öğreneceğim çok şey var ama bu kadar kısa bir sürede bile bu kadar çok şey öğrendim sayesinde. Ben şu şekilde düşünüyorum; hepimiz hayatımızı devam ettirmek için öncelikle paraya ihtiyaç duyuyoruz ve ömrümüz boyunca çalışmak mecburiyetindeyiz genel anlamda. Bu işleri öğrenince aslında ne kadar büyük bir bilgi birikimini elde ettim diye seviniyorum. Çünkü artık parayı kontrol etmeyi, doğru yatırım yapmayı öğrendim ve bu bilgileri iş hayatımın başlarında öğrendiğim için çok şanslı sayıyorum kendimi. Düşünsenize hepimiz şu sözleri duymuşuzdur; 'arsa para kaybettirmez, altın her zaman kazandırır, borsa tehlikelidir...'. Sonra birkaç yıldır bu lafların ne kadar boş olduğunu ve her şeyin bir trendi olduğunu canlı olarak gördük. Yıllarca insanlar çalışıp emek verip bütün paralarını bir yatırım aracına bağlıyorlar ve belkide 20-30 yıl biriktirdikleri o alın teri yatırımlar kısa zamanda büyük değerler kaybediyor. İşte ben daha geniş çerçeveden bakıp bu şekilde yorumluyorum. Burak Abi aslında bir meslek öğretmiş bana, bunu artık çok daha iyi anlıyorum. Her şey bir yana aslında bu kadar bilgilen ziyade ben gerçek bir 'Abi' diyebileceğim bir insan kazanmışım, benim için en önemlisi de budur son 1 yılımın. Gerçekten temiz kalbi, samimiyeti, dürüstlüğüyle aslında bir abiden de öte benim için. Para pul bunlar önemli şeyler değil, her zaman kazanılır ama böyle güzel dostluklar, kardeşlikler kolay kazanılmaz hayatta arkadaşlar. Uzun oldu ama benim duygularımı aktarmam için gerçekten kısa bir yazıydı, umarım hislerimi sizlere de aktarabilmişimdir. Stop losslara dikkat edin arkadaşlar, herkese kolay gelsin :)
    Ahmet Ata '26 Psikolog

Gelişmeleri takip etmek ve açılacak eğitimleri kaçırmamak için

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin